Nyhet - Forum!

Gadyet.dk

Søgemaskine for køb- og salgsannoncer!

www.gadyet.dk

Vilken typ av växthus ska man välja?

Växthus finns i flera olika modeller, utformning och priser.När du ska välja växthus måste du tänka över vart de ska placeras, vad du vill använda det till och vad det får kosta. Det finns flera knep för att få billiga växthus, exempelvis kan man köpa ett begagnat växthus.

Innan du köper växthuset, kontrollera ytan där det ska stå. Ytan måste gå att bygga växthus på. Exempelvis måste den vara ljus och marken måste vara plan.

Den vanligaste storleken på växthus är mellan 5 och 15 m2 . Med traditionella växthus är det bättre med 10m2 är än 5m2 eftersom man bör kunna stå upp rakt och ha svängrum när man arbetar i växthuset. Tänk på att klimatet alltid blir bättre i ett lite större växthus.

Det är viktigt att takhöjden inte är för låg. Du måste kunna stå rakt upp i mitten. Tänk även på att taket måste luta, så att snön kan glida av under vintern.

Långsidorna får dock inte vara så låga att det blir svårt att komma åt plantorna.

Växthus kan byggas av många olika material. Det vanligaste är växthus byggda av konstruktioner av aluminium med glas eller isolerande polykarbonatplattor. De behöver relativt lite underhåll.


Nyhet! Diskutera "välja växthus" i vårat forum!