Nyhet - Forum!

Gadyet.dk

Søgemaskine for køb- og salgsannoncer!

www.gadyet.dk

Inreda växthus

Tänk på att ett växthus ska varar till för din glädje. Fyll det med sådant som gör att växter, och framförallt du själv, frodas. Fyll växthuset med blommor och bänkar, praktiska hyllor och trevlig belysning. Om du vill ha inspiration kan du bege dig till kända växthus som de i Ulriksdal och Nossebro.Här nedan kommer några tips på vad som kan vara bra att tänka på när du ska inreda växthus .

Belysning

Belysning är oerhört viktigt då belysningen behövs för att både ge värme och ljus. För att försäkra dig om att du väljer rätt belysning bör du höra med din växthusleverantör vad som passar i just ditt växthus. Belysningen skiljer sig nämligen åt beroende på storleken på ditt växthus. Men i genomsnitt brukar man räkna med 100 till 150 watt per kvadratmeter.

I ett hobby växthus är vanliga lysrör det bästa och mest prisvärda alternativet.

Hyllor

Eftersom växthus har begränsat utrymme är det viktigt att utnyttja den lilla plats man har. Ett smart knep är att stapla hyllor på höjden, så länge ljuset når alla plantor. Ha hyllor reserverade för övervintrade blommor och vårens frösådd, samt annat som inte kan stå framme hela tiden.

Bord

Ett arbetsbord är viktigt att ha. Tänk på att det ska vara tillräckligt stort så att du har plats för krukor, jord och redskap. Ha gärna en hylla eller någon förvaringsmöbel under bordet så du lätt kan ta fram dina redskap. Kanske är ett ihoppfällbart eller vikbart bort det bästa alternativet för dig som har ett mindre växthus. Om det inte finns tillräckligt med plats inomhus kan du ta ut bordet när vädret tillåter och arbeta utanför växthuset.

Planteringshinkar och upphängning

Planteringshinkar och upphängning är viktigt att ha och det finns ingen begränsning här. Ha så många du vill och låt plantorna växa fritt på höjden med lite stöd av krokar och snören.

Skugggardiner

Skugggardiner är bra att införskaffa då de skyddar mot solen, men även för att de håller kvar värmen inne i växthuset.


Nyhet! Diskutera "inredning växthus" i vårat forum!